Česta pitanja

Kontakt
Radno vrijeme
 • Pon – Pet 09:00 – 17:00
Kontaktirajte nas

  user-3

  email-2

  Tel

  1. Za koliko vremena mogu s vama odputovati za poslom u inozemstvu?

  Duljina procesa pripreme putovanja u inozemstvo ovisi od toga da li ispunjavate sve kriterije koje zahtijevaju naši partneri (praksa, obrazovanje, znanje engleskog jezika itd.). Standardno proces traje 3-4 mjeseca od dobivanja poslovne ponude. Više informacija o mogućnostima putovanja ćemo rado pružiti na temelju individualne analize vašeg prefesionalnog profila.

  2. Ima li neka dobna granica za dobivanje posla u inozemtvu?

  Bolnice u inozemstvu daju prednost kandidatima između 23 – 50 godina starosti u fizičkoj kondiciji koja omogućuje bezprijekorno prilagođavanje u inozemnoj destinaciji. Iznimke su moguće s obzirom na konkretni poslovni profil, više informacija će vam rado pružiti naši konzultanti.

  3. Mogu li otići ez prakse?

  Poslodavci u inozemstvu traže kod profesija koje nisu medicinske praksu najmanje 1,5 – 2 godine, koja se uglavnom računa od posljednjeg razdoblja. Kod liječnika se duljina prakse računa tek od dobivanja atestacije u određenom smjeru i uopćeno se može reći da čim je dulja praksa, tim bolje. Više informacija o mogućnostima putovanja ćemo vam rado pružiti na temelju individualne analize vašeg profesionalnog profila.

  4. Već dulje vrijeme ne radim u zdravstvu, imam li šanse za dobitak posla u inozemstvu?

  Kako bi kandidat mogao tražiti posao mora imati praksu za posljednje 2 godine u medicinskom smjeru. Više informcija ćemo vam rado pružiti na temelju individualne analize vašeg profesionalnog profila.

  5. Mogu li putovati s prijateljem/partnerom koji je također zdravstveni radnik?

  Da, to je moguće. Ne možemo međutim garantirati istu bolnicu kod našeg partnera, to je ovisno od poslovnog profila oba kandidata, aktualne potražnje u inozemstvu, uspješnog poslovnog razgovora s oba kandidata ili drugih kriterija.

  6. Da li je Saudijska Arabija za žene sigurna?

  Da! Saudijska Arbaija prolazi kroz mnoge promjene a s tim je povezan i položaj žena u društvu. Žene naprimjer mogu već voziti automobile ili čak raditi ispite za pilota. U svakom slučaju je ova zemlja za žene sasvim sigurna i puno naših kandidatica kaže da se u Saudijskoj Arabiji osjeća sigurnije nego u europskim gradovima. To potvrđuje na videu napr. i programska direktorica bolnice KFSH , Australijanka koja tamo živi već nekoliko godina.

  7. Da li moram posao u Perzijskom zalevu sređivati preko agenture? da li si mogu sve srediti sam/sama?

  Go Global Care provjerava temeljito sve partnerske bolnice i osobno ih svake godine posjećuje. Ne plaća za posredovanje posla kandidatu i ujedno ima sigurnost da je partner pažljivo provjeren. Slijedeća činjenica je da su zemlje kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Bahrein ili Saudijska Arabija veoma birokratske i sistem za dobivanje posla i licence je vrlo kompliciran i sastoji se od mnogih koraka. Naš tim savjetnika je profesionalno obučen kako bi vas vodio kroz proces u što najkraćem roku i kako bi imali sigurnost da su svi dokumenti uredu i da uspješno dobijete vize, ili nakon sletanja lokalnu licencu.

  8. Da li je moguće dati otkaz prije zavšetka ugovora?

  Da, otkazni rok je uglavnom 90 dana.

  9. Koliko ću platiti?

  Posredovanje posla je sasvim besplatno, isto kao naše konzultacije i asistencija. Kandidat plaća samo eventualne administrativne troškove koji mogu biti različiti, ovisi od destinacije i pruženih usluga.

  10. Nudite li posao i nemedicinskim radnicima?

  Ne, trenutno posredujemo posao samo u smjeru zdravstva. Bolnice naših partnera u inozemstvu pritom ne traže sanitarne radnike ili njegovatelje.

  11. Plašim se da moj engleski nije dovoljno dobar.

  Ako niste sigurni razinom vašeg engleskog dogovorite s nama termin za besplatnu telefonsku konzultaciju tijekom koje ćemo vaše znanje jezika procijeniti i preporučit ćemo vam daljnje riješenje. Konzultaciju možete dogovoriti besplatno preko kontakt formulara.

  12. Mogu li izabrati destinaciju u kojoj želim raditi?

  Sigurno možete, ali bitno je imati u vidu vaš porfesionalni profil. S odabirom odgovarajuće destinacije će vam rado pomoći naši iskusni konzultanti.

  13. Da li je moguće osobno razgovarati sa zastupnikm bolnice?

  Sigurno jeste. Go Global Care je najveća agentura u srednjoj Europi koja pokriva češko, slovačko, poljsko i hrvatsko tržište. Nekoliko puta godišnje kod nas u G5 dolaze predstavnici najboljih bolnica iz Perzijskog zaljeva kako bi izabrali svoje buduće radnike. Međutim, trenutno se obavljaju tijekom cijele godine razgovori s predstanicima bolnica online.