Kraljevstvo Saudijske Arabije

Kontakt
Radno vrijeme
 • Pon – Pet 09:00 – 17:00
Kontaktirajte nas

  user-3

  email-2

  Tel

  Kraljevstvo Saudijske Arabije se nalazi na Arapskom poluotoku, gdje zauzima najveće područje. Većinu zemlje obuhvaćaju pustinje koje stvaraju prekrasan krajolik od pješčanih dina i dubokih dolina, među njima se nalaze mala sela i oaze, optičke iluzije, tzv. fata morgane. Glavni grad je Rijad, metropola koja se dinamično razvija i kombinira tradicionalnu arhitekturu i moderne elemente, koju predstavlja naprimjer luksuzni toranj Al-Mamlaka Tower zvani „Otvarač“. Drugi najveći grad Džeda je poznat po svojim trgovačkim centrima, restoranima i prekrasnim plažama. Oko 32 % od 29 milijuna stanovnika zemlje čine strani radnici. Svaki grad Saudijske Arabije nudi svoj jedinstveni šarm koji spaja modernu zemlju u razvoju s egzotičnim orijentom.

  Saudijsko tržište zdravstva smatra se jednim od najmodernijih u regionu. 80 % medicinskih radnika su stranci.

  Podaci Vrijednost
  Površina 2 149 690 km2
  Glavni grad Rijad
  Šef države Salman bin Abdulaziz Al Saud
  Ukupni BDP 748,5 mld. USD
  Populacija 28, 83 mil.
  Stranci 32 %
  broj bolničkih kreveta 2,2 kreveta /1000 stanovnika
  Prosječna životna dob 75 godina
  Zanimljivosti
  • Saudijska Arabija je najveća zemlja bez rijeke.
  • Sidewalk skiing je vrlo popularna aktivnost tijekom koje vozač na javnoj cesti preokrene automobil na jednu stranu, nastavlja vožnju na dva bočna kotača i nakon toga se popne na krov. „Najimpresivnije“ je kad vozač stoji na krovu i prevrće auto s jedne strane na drugu a pritom ga vozi.
  • 2013. godine je u Džedi, drugom najvećem gradu, počela izgradnja zgrade Kingdom Tower koja će nakon završetka gradnje 2019. godine biti viša nego kilometar i postat će tako najviša zgrada na svijetu.
  Atualne ponude posla u Saudijskoj Arabiji