Ujedinjeni Arapski Emirati

Kontakt
Radno vrijeme
 • Pon – Pet 09:00 – 17:00
Kontaktirajte nas

  user-3

  email-2

  Tel

  Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) su zahvaljujući svom brzom razvoju posljednjih desetljeća postali popularno mjesto ne samo za turiste. Oni oduševaljvaju svakoga tko je ljubitelj luksuza, fantastičnih građevina, sunčanih plaža, vrućine, toplog mora i podmorskog svijeta. Populaciju čini manje od 30 % lokalnog stanovništva a ostatak su stranci iz cijelog svijeta, koji uglavnom putuju zbog zanimljivih poslovnih ponuda. Nezaposlenost je u UAE jedna od najnižih na svijetu, i to oko 2,5 %.

  Veliki dio zdravstvene skrbi pružaju privatne medicinske ustanove, naprimjer za Dubai su tipične privatne bolnice s oko 150 kreveta.

  Podaci Vrijednost
  Površina 83 600 km2
  Glavni grad Abu Dhabí
  Šef države Kalifa bin Zayed al-Nahayan
  Ukupni BDP 402,3 mld. USD
  Populacija 9, 346 mil.
  Stranci 71 %
  broj bolničkih kreveta 1,9 kreveta /1000 stanovnika
  Prosječna životna dob 77 godina
  Zanimljivosti
  • U Dubaju, drugom najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, se nalazi najviša zgrada svijeta Burj Khalifa koja je visoka 828 m. Dio liftova je proizvela češka tvrtka iz Pardubica.
  • Iako temperature u Dubaju mogu tijekom ljetnih mjeseci biti čak do 50 °C i autobuske stanice su obzirom na toplotu okolice klimatizirane, možete tu naći i skijalište Ski Dubai, prostire se na 3 000 m2 s temperaturom čak −5 °C.
  • U Dubaju se također nalazi najduži sustav vlaka na svijetu koji ne vozi čovjek. Njegove dvije stanice imaju luksuzni stakleni luster koji je proizvela po mjeri češka tvrtka Lasvit.
  • U Abu Dhabiju možete u najluksuznijem hotelu Emirates Palace uživati na kavi sa zlatnim prahom.
  • Ujedinjeni Arapski Emirati imaju najveći broj osoba s dijabetesom na svijetu, 19,5 % stanovništva.
  Aktualne ponude posla u Ujedinjenim Emiratima